Sotig matlagning

13199347_10153599927922217_1434226575_o7 glada Upptäckare och Äventyrare hade en härlig kväll där de tränade på sina matlagningsskills. Resultatet blev god potatis och köttfärssoppa.

Tillagningstid ca 40 min varav koktid ca 20 min
5-6 små portioner

Ingredienser:
1 gul lök
2 små morötter
4 potatisar
2 små vitlöksklyftor
1,5 tsk paprikapulver
2 köttbuljongtärningar
1 liter vatten
250 gram nötfärs
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 msk tomatpuré
Margarin

GÖR SÅ HÄR:
Skala och hacka löken
Skala och skölj morötter och potatis
Skär morötterna i tunna skivor och potatisen i lite tjockare
Smält en klick margarin i kastrullen
Lägg i lök och fräs den på medelstark värme 1-2 minuter.

Pressa i vitlöken
Lägg i köttfärsen och rör så att den grynar sig. Den skall bli brynt innan nästa steg.

Ta av kastrullen från värmen och strö i paprikapulver
Rör om
Lägg i morätter, potatis, buljongtärning och vatten
Låt allt koka upp och sedan koka under lock på svag värme i 10 min

Blanda ner tomatpuré, salt och peppar
Fortsätt koka tills morötter och potatis är mjuka. 8-10 min
Smaksätt mer om det behövs

Smaklig måltid

Om Andrea

Scoutledare
Det här inlägget postades i Äventyrarscout, Upptäckarscout. Bokmärk permalänken.